Chiński Kociołek


Chiński Kociołek to nie tylko jedzenie, to także świetna zabawa przy wspólnym stole.

Ten sposób jedzenia znany był w Chinach już w VII wieku. Wówczas nad rozgrzanym ogniskiem wieszano naczynie, do którego wlewano wodę z przyprawami i gotowano tam mięso.

W naszej restauracji ogniska zastąpiliśmy elektrycznymi płytami zamontowanymi na środku stołów. Na życzenie Gości stawiamy na nich kociołek wypełniony bulionem ostrym, łagodnym lub też z obiema opcjami w jednym kociołku (co kto lubi).

Składniki jakie serwujemy to na przykład baranina, wołowina, owoce morza, chińskie warzywa (sezonowo), makarony itp. O szczegółach opowiadają kelnerzy . Ich pomoc może okazać się niezbędna szczególnie podczas pierwszej wizyty "na kociołku" w Hong Kong House.

Dlaczego jest to dobry sposób na spędzenie wspólnego czasu z rodziną lub znajomymi? Jest to świetna okazja do wspólnego gotowania, poznawania siebie, swoich smaków i nie musicie później zmywać.